Enthousiaste Medewerkers

Het team van Jachthondenclub De Veluwse-Vallei bestaat uit:

Ik ben Marinus Roseboom en al een heel aantal jaren geleden verslingerd geraakt aan de jachthondensport. Op dit moment in het bezit van twee Labrador Retrievers, Caitlin zes jaar en RoseAnn negen maanden. Allebei volledig jacht gefokt; met de eerste loop ik geen wedstrijden meer en met de tweede nog niet. Wedstrijden zelf bijwonen doe ik veelvuldig, ben namelijk actief in de Jachtproevencommissie van de Nederlandse Labrador Vereniging. Hiervoor help ik wedstrijden te organiseren maar het meest frequent ben ik te zien als keurmeester jachthondenproeven, zowel als clubkeurmeester voor de Retriever Verenigingen als KNJV keurmeester op SJP’s en MAP’s. Tenslotte, en daarom sta ik hier vermeld, ben ik sinds 2015 voorzitter van deze Jachthondenclub De Veluwse Vallei en help ik ook training geven aan de Jonge groep. Hier hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan de sfeer en het niveau van de trainingen.
Marinus Roseboom

Ik ben Henk Harder, 62 jaar en jaag circa 40 jaar. Omdat je dat volgens mij niet kan doen zonder goede jachthond, ben ik ook actief geraakt in de jachthonden wereld. I.v.m. de zichtbaarheid en het karakter hebben wij gekozen voor een Drentsche Patrijshond. Naast het KNJV werk heb ik ook veldwerk ervaring opgedaan.

De MAP was toen in Nederland nog niet bekend. Inmiddels zijn we een paar Drenten verder en heb ik met de laatste hond Benthe, ervaring met de MAP en met het dirigeren opgedaan. Dat een Drent niet een van de gemakkelijkste rassen is om af te richten dat is algemeen bekend. Maar de liefde, werklust, aanhankelijkheid en kind vriendelijkheid maken dat ruimschoots goed.

De afgelopen jaren heb ik in beperkte kring ervaring op gedaan met het oplossen van problemen bij het werken met verschillende soorten jachthonden. In 2016 ben ik gevraagd om het team van de Veluwse Vallei te komen versterken. Ondanks dat ik toen vond dat ik daar zelf nog niet aan toe was, is het door de cursisten positief ervaren. Om die reden ben ik ook in 2017 weer gestart om samen met Marinus Roseboom en Suzan Riphagen een aantal cursisten vooruit te helpen bij de Veluwse Vallei op beginnende A niveau.
Henk Harder

Ik ben Petra Wit en heb sinds 2014 m’n eerste hond, een kortharige Weimaraner reu. Al gauw kwam ik in contact met de jachthondensport en was een nieuwe hobby geboren. In 2015 ben ik als cursist begonnen bij jachthondenclub de Veluwse-Vallei en sinds 2016 ben ik bestuurslid met de rol van penningmeester.

De sfeer, gezelligheid, gemoedelijkheid en positieve wijze van trainen spreken me aan binnen deze club, en daaraan lever ik graag een bijdrage.

In 2015 ben ik ook gestart met de opleiding tot kynologisch instructeur waarvoor ik na een jaar stage eind 2016 het diploma heb gehaald. Naast het lesgeven in opvoedings- gehoorzaamheidscursussen wil ik me in de toekomst verder ontwikkelen en meer bezig gaan houden met de jachthondensport.
Petra Wit

Ik ben Heleen Stroomberg en kom uit Lunteren. In 2015 heb ik mijn eerste pup aangeschaft, een Labrador Retriever. Vanaf het eerste moment dat  wij samen cursussen en jachttrainingen zijn gaan volgen ben ik enthousiast.

Mijn partner en ik hebben twee jonge kinderen en wij zijn beiden veel bezig met de jacht. Mijn partner beheert een eigen jachtveld en ik ga vaak mee en zodoende is het ook mijn hobby geworden. Vandaar uit is onze keuze gevallen op de Labrador, een vriendelijke, intelligente en aanhankelijke huishond en jachtmaat.

Sinds 2017 train ik bij Jachthondenclub De Veluwse  Vallei en dat bevalt erg goed. De positiviteit en het enthousiasme waarmee getraind wordt spreekt me aan. Sinds kort ben ik actief in het bestuur  als secretaris.
Foto Heleen

Ik ben Suzan Riphagen en woon samen met mijn partner Martijn. Sinds 2015
hebben we onze eerste hond, een Weimaraner reu: Jefferson.
Door de trainingen met Jefferson is mijn passie voor honden en het trainen
met honden verder gegroeid. Het is mooi om te zien hoe de band tussen baas
en hond ontstaat en groeit.
Vanaf 2017 trainen we bij Jachthondenclub De Veluwse Vallei. Toen ik
gevraagd werd om te helpen bij de training hoefde ik hier niet lang over na
te denken.
Samen met Henk Harder en Marinus Roseboom help ik bij de training van de A
groep.  Ik doe dit met veel plezier in een geweldig team!
Suzan

Ik ben May Broekhuis-Ronday. Mijn eigen hondenopleiding begon in 2015 met een pup die Splinter heet…een Field trial labrador reu die een behoorlijke uitdaging bleek als het je eerste eigen hond is…..dus ik wilde meer weten over hoe honden leren, volgde opleidingen bij Dogwise en Tinley, hetgeen in 2017 resulteerde in het diploma “Kynologisch Instructeur”.

Inmiddels is Splinter ruim 4 jaar en uitgegroeid tot een prachtige energieke hond, die niets liever doet dan samen met mij werken (apporteren)….we doen mee aan jachthondenwedstrijden in Nederland en België, en hebben als Picker-up (wild binnen halen) mooie jachtdagen gehad in Nederland, België en Groot-Brittannië.

In 2018 heb ik het examen van Jachthonden Instructeur van de SJP gehaald en geef ik les aan de “Jonge Honden” bij de Jachthondenclub “de Veluwse Vallei” in Lunteren.

Ik ben heel blij met de uitdaging om mijn bijdrage te leveren aan de cursisten en het team van de Veluwse Vallei. Mijn interesse gaat uit naar het beoordelen van persoonlijkheid van honden. Is de hond brutaal en nergens bang voor, of juist schuchter en bescheiden…Omdat dat belangrijk is voor de aanpak die je kiest, en de adviezen die je aan de baasjes mee geeft. Samen met de andere instructeurs proberen we de baasjes meer “honds” te leren denken. Belangrijk voor de baasjes is dat het niet gaat om de dummy, want het oppakken daarvan zit in het DNA van onze honden. Veel meer aandacht zal gaan naar de onderdelen die de hond (en de baas) echt moeten leren (dus die niet natuurlijk aanwezig zijn zoals netjes volgen, verleidingen negeren, alles snel terugbrengen naar de baas, altijd terugkomen op signaal). Ook hecht ik veel waarde aan het respecteren van raskenmerken, die vervolgens door ons in goede banen moet worden geleid.

Daarbij is “voorkomen” altijd beter dan “genezen”, maar als er toch problemen op ons pad komen dan vind ik het een uitdaging om ze samen met jullie op te lossen!

geplaatst jachthond

Wim van Essen en Rienie Rap verzorgen al ruim 10 jaar de B-trainingen bij onze Jachthondenvereniging. Dit doen zij met veel enthousiasme en plezier. Binnen de vereniging zijn zij beide actief in de Jachthondenproevencommissie en daarnaast verzorgt Rienie het wild waarmee gewerkt wordt tijdens de trainingen en de SJP’s- en MAP-proeven.  Beide zijn ook actief met hun eigen Drentsche Patrijshonden.

IMG-20180123-WA0002