Enthusiaste Medewerkers

Het team van Jachthondenclub De Veluwse-Vallei bestaat uit:

Ik ben Gert van den Hatert en woonachtig in Rhenen. Sinds 2017 ben ik toegevoegd aan de trainersstaf van de Veluwse Vallei. Al enige jaren richt ik mijn honden af voor de jacht en het KJV werk. Ik mag van mezelf zeggen dat ik een fanatieke trainer ben en die dat ook wel weet los te maken bij de voorjager. Na een aantal jaren al bij de KJV training gegeven te hebben ben ik overgestapt om les te geven in het zweetwerk. Daar heb ik héél véél geleerd om honden te lezen maar vooral om combinaties te verbeteren en beter laten samenwerken. Momenteel geef ik samen met mijn vrouw Rita de B/map B groep training. Mijn moto is om alles te proberen om combinaties te verbeteren en samen te laten werken. Directe feedback en tools aanbrengen waar ze direct mee aan de slag kunnen dat vind ik een must.Gert van den Hatert

 
Ik ben Marinus Roseboom en al een heel aantal jaren geleden verslingerd geraakt aan de jachthondensport. Op dit moment in het bezit van twee Labrador Retrievers, Caitlin zes jaar en RoseAnn negen maanden. Allebei volledig jacht gefokt; met de eerste loop ik geen wedstrijden meer en met de tweede nog niet. Wedstrijden zelf bijwonen doe ik veelvuldig, ben namelijk actief in de Jachtproevencommissie van de Nederlandse Labrador Vereniging. Hiervoor help ik wedstrijden te organiseren maar het meest frequent ben ik te zien als keurmeester jachthondenproeven, zowel als clubkeurmeester voor de Retriever Verenigingen als KNJV keurmeester op SJP’s en MAP’s. Tenslotte, en daarom sta ik hier vermeld, ben ik sinds 2015 voorzitter van deze Jachthondenclub De Veluwse Vallei en help ik ook training geven aan de A groep. Hier hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan de sfeer en het niveau van de trainingen.
Marinus Roseboom

 
Ik ben Simone Graver en sinds 2017 werkzaam als Instructeur bij Jachthondenclub De Veluwse-Vallei. Ik heb een aantal jaren geleden mijn diploma “Kynologisch Instructeur” met goed gevolg afgelegd. Daarna ben ik zodanig actief geweest bij een Kynologen Club als ook bij een tweetal jachthondenscholen om ervaring op te doen. Daarnaast heb ik deelgenomen aan diverse bijscholingsactiviteiten om zoveel mogelijk informatie en kennis te vergaren over het trainen met honden in de breedste zin van het woord. Hierdoor heb ik inmiddels mijn registratie als erkend Kynologisch Instructeur bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.

Zelf hebben wij 3 Drentsche Patrijshonden waarmee zowel mijn partner als ik actief bezig zijn met de jachthondensport. We hopen ook het komende proevenseizoen weer mooie resultaten te behalen.

Samen met Yvonne Swierstra doen wij ons best om bij “De Veluwse-Vallei” de puppy’s, de jonge honden én hun voorjagers de basis bij te brengen van de Jachthondentraining met als doel om in de nabije toekomst een mooie C of misschien wel een B diploma te halen. Onze insteek is om op een positieve manier te trainen dus door “belonen voor gewenst gedrag”.  Tevens schenken wij zoveel mogelijk aandacht aan het omzetten van ongewenst aangeleerd gedrag in gewenst gedrag voor de jachthondensport.
Simone Graver

 
Ik ben Henk Harder, 62 jaar en jaag circa 40 jaar. Omdat je dat volgens mij niet kan doen zonder goede jachthond, ben ik ook actief geraakt in de jachthonden wereld. I.v.m. de zichtbaarheid en het karakter hebben wij gekozen voor een Drentsche Patrijshond. Naast het KNJV werk heb ik ook veldwerk ervaring opgedaan.

De MAP was toen in Nederland nog niet bekend. Inmiddels zijn we een paar Drenten verder en heb ik met de laatste hond Benthe, ervaring met de MAP en met het dirigeren opgedaan. Dat een Drent niet een van de gemakkelijkste rassen is om af te richten dat is algemeen bekend. Maar de liefde, werklust, aanhankelijkheid en kind vriendelijkheid maken dat ruimschoots goed.

De afgelopen jaren heb ik in beperkte kring ervaring op gedaan met het oplossen van problemen bij het werken met verschillende soorten jachthonden. In 2016 ben ik gevraagd om het team van de Veluwse Vallei te komen versterken. Ondanks dat ik toen vond dat ik daar zelf nog niet aan toe was, is het door de cursisten positief ervaren. Om die reden ben ik ook in 2017 weer gestart om samen met Marinus Roseboom en Suzan Riphagen een aantal cursisten vooruit te helpen bij de Veluwse Vallei op beginnende A niveau.
Henk Harder

 
Mijn naam is Rik Perfors. 2017 is mijn tweede jaar als bestuurslid. Binnen de vereniging ben ik de coördinator van de proeven die wij organiseren. Het hondenwerk vind ik één van de mooiste kanten van de jacht. Zelf ga ik tijdens het jachtseizoen vaak mee op jacht. Uit eigen ervaring weet ik dat op veel momenten binnen het jachtwerk een goed opgeleide jachthond zeer waardevol is. Sinds 1992 loop ik mee binnen de jachthondentrainingen. Ik heb nu mijn derde Epagneul Francais. De Francais is een intelligente jachthond die veel uitdaging nodig heeft. Uitstekend geschikt voor de diverse terreinen die ik tijdens de jachtdagen tegenkomen. Het geeft mij heel veel voldoening mee te mogen werken aan meer goed opgeleide jachthonden.
Rik Perfors

 
Ik ben Petra Wit en heb sinds 2014 m’n eerste hond, een kortharige Weimaraner reu. Al gauw kwam ik in contact met de jachthondensport en was een nieuwe hobby geboren. In 2015 ben ik als cursist begonnen bij jachthondenclub de Veluwse-Vallei en sinds 2016 ben ik bestuurslid met de rol van penningmeester.

De sfeer, gezelligheid, gemoedelijkheid en positieve wijze van trainen spreken me aan binnen deze club, en daaraan lever ik graag een bijdrage. 

In 2015 ben ik ook gestart met de opleiding tot kynologisch instructeur waarvoor ik na een jaar stage eind 2016 het diploma heb gehaald. Naast het lesgeven in opvoedings- gehoorzaamheidscursussen wil ik me in de toekomst verder ontwikkelen en meer bezig gaan houden met de jachthondensport.
Petra Wit

 

 

 

Advertenties